Prezentációs környezet

Hol kell prezentálnunk?

Nem mindegy, bizony hol kell prezentálnunk. A helyszíntől, annak méreteitől, szélességétől, hosszúságától, magasságától, világosságától,  sötétíthetőségétől, a nézőtér elhelyezkedéstől függ ugyanis a megfelelő eszköz kiválasztása.

Hiszen míg egy 10-20 fős csoportnak flip-charton is jól láthatóan tudok írni, azt már egy nagy teremben messziről nem látják. Az írásvetítő fényereje sem véges, egy nagy világos teremben elveszik. No, és a projektorral is ez történhet, ha fényereje kicsi, és ráadásul a vetítő fólia sem alkalmas egy nagy teremben való vetítéshez. A fóliát pl. nemcsak a terem nagysága, hanem alakja szerint kell kiválasztani. A matt felületű fóliák nagyobb, szélesebb, míg a fényesek kisebb, keskenyebb szögben verik vissza a fényt . tehát egy széles terembe fényesebb, egy hosszúkásba mattabbat kell választanom a fóliák közül.

Nem kell megriadni, a fóliák, és berendezések kölcsönözhetőek is, nem kell feltétlenül megvásárolni, másrészt pedig a mai modern szállodák , és csarnokok konferenciateremmel , és korszerű eszközök tekintetében jól ellátottak,  így nagy segítséget jelentenek a szervezésben.

A környezet felmérésénél mire figyeljünk?


-    Mekkora a távolság? (kell-e mikrofon) Milyen a terem akusztikája? Mekkora legyen a betűnagyság, hogy messziről is látható legyen?
-    Mekkora, és milyen alakú a terem?
-    Honnan jön a fény, hol az ablak? A legtöbb hordozható eszköznek kisebb a fényereje, mint a fixen szerelhetőknek, így nem tudnak konkurálni a napfénnyel.
-    Ilyenkor sötétítés szükséges. Sötétíthető-e a terem?
-    Ne álljunk ablak elé! Ellenfényt kapunk, másrészt a nyitott ablak, és az ablakon keresztül látottak mind-mind elvonhatják a hallgatóság figyelmét!
-    Milyen fény esik az előadóra? Kell-e  plusz fényforrás? 
-    Kell- e emelvény, vagy dobogó, látszik-e az utolsó sorból is az előadó.
-    Mi kerül az előadó mögé? Az hogy fest? Nem vonja-e el a figyelmet, nem teszi-e nevetségessé bizonyos távolságból az előadót?   


Kinek, kiknek kell prezentálnunk?

Ha csoportnak prezentálunk, legjobb félkörívben, családias hangulatúra rendezni a termet.

Ha nagy teremben sok ember előtt beszélünk, a klasszikus előadóterem elrendezés válik be. Ilyenkor meg kell emelni, és meg kell nagyítani, esetleg meg is kettőzni a vetítési felületet.

Ha, hatalmas teremről van szó, a koncertekhez hasonlóan kamerákat célszerű alkalmazni, és több, nagy felületű kivetítőt. Így az előadó személye, és a prezentáció   maga is kivetíthető.

 

Hirdetés

Műkörömépítés - szolgáltató ajánló
Műköröm - a Körmös Portál
Köröm minták - francia köröm
Műköröm CN - a szép körmökért
Műkörmös oktatás - háttérinformációk
Műköröm minták - műköröm képek
Műköröm webáruház - 7 világmárka
Műkörmös ismeretek - tananyag

Körmös Honlapok

Matula Ildikó
Hahn Vali
Földi Orsolya
Máté Márta
Szabó Károly J.
Kun Zsuzsanna
Rétfalvi Orsolya
Műkörmösök további honlapjai
Műkörmös könyvtárak
Műkörmösök képei
Műkörmös termékcsoportok
Műkörmös alapanyagok
Copyright © 2009 Informax - Minden jog fenntartva