Prezentációs környezet

Hol kell prezentálnunk?

Nem mindegy, bizony hol kell prezentálnunk. A helyszíntől, annak méreteitől, szélességétől, hosszúságától, magasságától, világosságától,  sötétíthetőségétől, a nézőtér elhelyezkedéstől függ ugyanis a megfelelő eszköz kiválasztása.

Hiszen míg egy 10-20 fős csoportnak flip-charton is jól láthatóan tudok írni, azt már egy nagy teremben messziről nem látják. Az írásvetítő fényereje sem véges, egy nagy világos teremben elveszik. No, és a projektorral is ez történhet, ha fényereje kicsi, és ráadásul a vetítő fólia sem alkalmas egy nagy teremben való vetítéshez. A fóliát pl. nemcsak a terem nagysága, hanem alakja szerint kell kiválasztani. A matt felületű fóliák nagyobb, szélesebb, míg a fényesek kisebb, keskenyebb szögben verik vissza a fényt . tehát egy széles terembe fényesebb, egy hosszúkásba mattabbat kell választanom a fóliák közül.

Nem kell megriadni, a fóliák, és berendezések kölcsönözhetőek is, nem kell feltétlenül megvásárolni, másrészt pedig a mai modern szállodák , és csarnokok konferenciateremmel , és korszerű eszközök tekintetében jól ellátottak,  így nagy segítséget jelentenek a szervezésben.

A környezet felmérésénél mire figyeljünk?


-    Mekkora a távolság? (kell-e mikrofon) Milyen a terem akusztikája? Mekkora legyen a betűnagyság, hogy messziről is látható legyen?
-    Mekkora, és milyen alakú a terem?
-    Honnan jön a fény, hol az ablak? A legtöbb hordozható eszköznek kisebb a fényereje, mint a fixen szerelhetőknek, így nem tudnak konkurálni a napfénnyel.
-    Ilyenkor sötétítés szükséges. Sötétíthető-e a terem?
-    Ne álljunk ablak elé! Ellenfényt kapunk, másrészt a nyitott ablak, és az ablakon keresztül látottak mind-mind elvonhatják a hallgatóság figyelmét!
-    Milyen fény esik az előadóra? Kell-e  plusz fényforrás? 
-    Kell- e emelvény, vagy dobogó, látszik-e az utolsó sorból is az előadó.
-    Mi kerül az előadó mögé? Az hogy fest? Nem vonja-e el a figyelmet, nem teszi-e nevetségessé bizonyos távolságból az előadót?   


Kinek, kiknek kell prezentálnunk?

Ha csoportnak prezentálunk, legjobb félkörívben, családias hangulatúra rendezni a termet.

Ha nagy teremben sok ember előtt beszélünk, a klasszikus előadóterem elrendezés válik be. Ilyenkor meg kell emelni, és meg kell nagyítani, esetleg meg is kettőzni a vetítési felületet.

Ha, hatalmas teremről van szó, a koncertekhez hasonlóan kamerákat célszerű alkalmazni, és több, nagy felületű kivetítőt. Így az előadó személye, és a prezentáció   maga is kivetíthető.

 

Hirdetés

Műkörömépítő szakemberek
Műköröm alapanyagok - exkluzív márka
Műköröm webáruház - 7 világmárka
Műköröm minták - műköröm képek
Körömdíszítés - havi TOP20
Műköröm díszítés -kombinált köröm
Műkörmös kereső - körmös oldalak
Műkörmös ismeretek - tananyag

Körmös Honlapok

Baracsi Kata
Szilágyi Edit
Balog Enikő
Goór Valéria
Patakiné Solti Éva
Takácsné Takács Szilvia
Major Éva
Műkörmösök további honlapjai
Műkörmös könyvtárak
Műkörmösök képei
Műkörmös termékcsoportok
Műkörmös alapanyagok
Copyright © 2009 Informax - Minden jog fenntartva