Képességek, és készségek

1.    Kommunikációs készségek:
2.    Improvizációs készség
3.    Kreativitás
4.    Kompetencia

1.Improvizációs készség:
Egy előadás, vagy bemutató során sok mindent elő tudunk készíteni, részben , vagy egészben, ám miután a szóbeli prezentáció leggyakrabban „élőben” történik, hasonlóképpen , mint a televíziós élő adásokban, váratlan helyzetekre, esetleg váratlan kérdésekre is fel kell készülnünk, improvizálnunk kell.

Az improvizációs készség , mint ahogy a nevében is szerepel, egy készség, s, mint ilyen, fejleszthető.

2.Kreativitás:
A kreativitás olyan tulajdonság, amelyet egészen kisgyermekkorban elkezdünk fejleszteni, leginkább a játék módszerével, és akár a legegyszerűbb eszközökkel ( mutogatás, képzelet, papír, ceruza) is. Ha egyszer evvel a képességgel valamikor már rendelkeztünk, miért „nőjük el”, felejtjük el ezeket a képességeinket felnőttkorunkra?

A válasz nagyon egyszerű: a hétköznapokban látszólag kevés szükségünk van a kreativitásra. Sem a tanulás, képzés, sem pedig a napi munka ellátásához látszólag nem sok kreativitásra van szükségünk. Ha ehhez, még viszonylagos jóléttel is dicsekedhetünk, egyszerűen elfelejtünk „kitalálni”, másképp csinálni valamit. A legtöbb dolgot készen kapjuk, vesszük, vásároljuk, a napi önellátáshoz szükséges cselekvéssorainkat  pedig megszokott, már jó pár éve kitalált , begyakorolt „panelekből” építjük fel.

Mit tehetünk , hogy ez ne így legyen? Gondoljunk vissza a gyermekkorunkra, a legkedvesebb játékainkra, és újra kezdjünk el játszani! Bármilyen hagyományos játékot, stratégiai, vagy logikai játékokat, sportjátékokat, vagy gyerekekkel bábjátékot!

3.Kompetencia:
A kommunikációs kompetencia fejlesztése érdekében minél többet olvassunk, lehetőleg arról a témáról, amelyről a legtöbbet beszélünk, vagy előadunk, prezentáció keretében. Olvassunk szakmai lapokat, és tudományos lapokat, bármi legyen is a foglakozásunk. Legyen globális képünk a legújabb tudományos eredményekről, kutatásokról! Legyünk képesek összekapcsolni saját tevékenységünket a jelen, és a jövő tudományos, és napi életet érintő trendjeivel, eseményeivel, történéseivel.

Figyeljük meg, hogy tudunk napról napra hozzátenni újabb mondatokat tevékenységünk, termékünk, szolgáltatásunk leírásához, bemutatásához az újabb ismeretanyagok elsajátítása, elolvasása révén! Minél részletesebben, és elmélyültebben tudunk beszélni a bemutatandókról azoknak, akiknek erre igényük van ( pl: üzleti partnerek, tájékozott, komoly vevő) , annál hitelesebbek, ezáltal meggyőzőbbek leszünk! Ezek mind-mind bizalmat növelnek üzleti partnereinkben!

 

Hirdetés

Köröm minták - francia köröm
Francia műköröm - köröm minták
Műköröm - a Körmös Portál
Műköröm tanfolyam - OKJ képzések
Műköröm step by step - leírások
Csiszológép - műkörömhöz
Műkörmös asztalok - Crystal Nails
Műkörmös ismeretek - tananyag

Körmös Honlapok

Németh Erika
Fábiánné Király Mariann
Földényi Claudia Bettina
Antal Etelka
Balázs Kitti
Nagy Erika
Szabóová Edina
Műkörmösök további honlapjai
Műkörmös könyvtárak
Műkörmösök képei
Műkörmös termékcsoportok
Műkörmös alapanyagok
Copyright © 2009 Informax - Minden jog fenntartva