Képességek, és készségek

1.    Kommunikációs készségek:
2.    Improvizációs készség
3.    Kreativitás
4.    Kompetencia

1.Improvizációs készség:
Egy előadás, vagy bemutató során sok mindent elő tudunk készíteni, részben , vagy egészben, ám miután a szóbeli prezentáció leggyakrabban „élőben” történik, hasonlóképpen , mint a televíziós élő adásokban, váratlan helyzetekre, esetleg váratlan kérdésekre is fel kell készülnünk, improvizálnunk kell.

Az improvizációs készség , mint ahogy a nevében is szerepel, egy készség, s, mint ilyen, fejleszthető.

2.Kreativitás:
A kreativitás olyan tulajdonság, amelyet egészen kisgyermekkorban elkezdünk fejleszteni, leginkább a játék módszerével, és akár a legegyszerűbb eszközökkel ( mutogatás, képzelet, papír, ceruza) is. Ha egyszer evvel a képességgel valamikor már rendelkeztünk, miért „nőjük el”, felejtjük el ezeket a képességeinket felnőttkorunkra?

A válasz nagyon egyszerű: a hétköznapokban látszólag kevés szükségünk van a kreativitásra. Sem a tanulás, képzés, sem pedig a napi munka ellátásához látszólag nem sok kreativitásra van szükségünk. Ha ehhez, még viszonylagos jóléttel is dicsekedhetünk, egyszerűen elfelejtünk „kitalálni”, másképp csinálni valamit. A legtöbb dolgot készen kapjuk, vesszük, vásároljuk, a napi önellátáshoz szükséges cselekvéssorainkat  pedig megszokott, már jó pár éve kitalált , begyakorolt „panelekből” építjük fel.

Mit tehetünk , hogy ez ne így legyen? Gondoljunk vissza a gyermekkorunkra, a legkedvesebb játékainkra, és újra kezdjünk el játszani! Bármilyen hagyományos játékot, stratégiai, vagy logikai játékokat, sportjátékokat, vagy gyerekekkel bábjátékot!

3.Kompetencia:
A kommunikációs kompetencia fejlesztése érdekében minél többet olvassunk, lehetőleg arról a témáról, amelyről a legtöbbet beszélünk, vagy előadunk, prezentáció keretében. Olvassunk szakmai lapokat, és tudományos lapokat, bármi legyen is a foglakozásunk. Legyen globális képünk a legújabb tudományos eredményekről, kutatásokról! Legyünk képesek összekapcsolni saját tevékenységünket a jelen, és a jövő tudományos, és napi életet érintő trendjeivel, eseményeivel, történéseivel.

Figyeljük meg, hogy tudunk napról napra hozzátenni újabb mondatokat tevékenységünk, termékünk, szolgáltatásunk leírásához, bemutatásához az újabb ismeretanyagok elsajátítása, elolvasása révén! Minél részletesebben, és elmélyültebben tudunk beszélni a bemutatandókról azoknak, akiknek erre igényük van ( pl: üzleti partnerek, tájékozott, komoly vevő) , annál hitelesebbek, ezáltal meggyőzőbbek leszünk! Ezek mind-mind bizalmat növelnek üzleti partnereinkben!

 

Hirdetés

Körömdíszítés - havi TOP20
Köröm minták - francia köröm
Spange - feszítőszálas spange
Műköröm minták - műköröm képek
Műköröm kellékek - műkörmösöknek
Műköröm készítés - körmös címek
Műköröm képek - műkörmösöktől
Műkörmös ismeretek - tananyag

Körmös Honlapok

Gál Eszter
Kelemen Éva
Villár Krisztina
Lili Nails
Kalmár Nikolett
Gégény Katalin
Molnár Enikő
Műkörmösök további honlapjai
Műkörmös könyvtárak
Műkörmösök képei
Műkörmös termékcsoportok
Műkörmös alapanyagok
Copyright © 2009 Informax - Minden jog fenntartva