Eszközök
Tartalomjegyzék
Eszközök
2. oldal
3. oldal
Minden oldal

1.    beszéd, testbeszéd
A legegyszerűbb eszközeink a prezentáció során a beszéd, és a testbeszéd.

2.    vázlatkártya
Szintén egyszerű eszköz , az előadót segíti hatásosan. Kis, akár kézzel írt, tenyérben megférő kártyák, amelyek a vázlatát tartalmazzák mondanivalónknak!

3.    fehér tábla
fehér színű, zománc bevonatú tábla, amelyre alkoholos filccel írhatunk. Léteznek már másoló táblák is, amelyek vagy helyszínen papír lalpú hordozóra lemásolják, vagy különleges tollak révén számítógépre menthető módon megőrizhetővé teszik az információt!

4.    flip-chart
A legtöbb esetben fehér táblával kombinált változatban kapható. Cserélhető papírok rögzíthetők rá, típustól függően csavarral, vagy csiptetőkkel. A flip-chart papírjaira előzőleg is elkészíthetjük rajzainkat, szövegeinket, és szélüket regiszterrel láthatjuk el, így könnyedén oda lapozunk, ahová akarunk!

Vigyázat a flip chart csak akkora teremben használható, ahol még jól látható a filctollal írt szöveg !
Ha nem akarjuk, hogy a hallgatóság ideje korán meglássa az első képet, vagy szöveget, amelyet a flip chartra készítettünk, takarjuk le két üres lappal az elejét, így biztosan nem látszik át!

Ha pedig az a célunk, hogy a címet már a bejövetelünk, vagy megjelenésünk előtt olvasgassák, ízlelgessék, hagyjuk jó előre a teremben, már a közönség érkezése előtt!

A flip chartot kis, értekezletekre tervezett termekben, mindennapi, szokásos munkamegbeszélés alakalmával használják leginkább.

Természetesen jó kézügyességgel megáldott emberek prezentáció alakalmából is kedvelt eszköznek tartják.

5.    pin-wand
Moderációs tábla, a hozzátartozó színes készlettel

6.    írásvetítő
Átvilágítható, tehát fóliára készült prezentációkra használjuk. Fix, és hordozható változatban kaphatók. A fixen elhelyezett írásvetítőkhöz megfelelő süllyeszthető felületű bútorzat szükséges, hogy az eszköz ne takarja el a hallgatóság elől a vetített felület egy részét!

A hordozható írásvetítőkhöz nem szükséges különleges bútorzat, -bár elegánsabb, ha van állványa - mert nem takarnak el nagy helyet a vetített képből. Ezek a vetítők könnyűek, vékonyak, összecsukhatóak, egy diplomata táskában elférnek. Viszont kisebb fényerővel rendelkeznek, mint fixen szerelhető rokonaik. Így az eszközök megválasztása a helyszín ismeretében történhet optimálisan!

Az írásvetítőkhöz vetítővásznat kell használni, amelyet a terem nagyságától , és alakjától függően kell kiválasztanunk! A vetítővásznakból is többféle változat kapható, fixen szerelhető, vagy hordozható, automatikus, vagy manuális mozgatással rendelkező.

Írásvetítő fólia:
Az írásvetítős prezentációhoz különféle fóliákat használhatunk.

léteznek:
Csak kézzel írható
Nyomtatható
Fénymásolóba tehető fóliák!

Figyelem! Nyomtatóba, ill. fénymásolóba alkalmazható fóliák esetén minden esetben nézzünk utánna gyári ajánlásnak, mert a berendezésekben kárt okozhat a nem megfelelő fólia használata! Minden alaklommal ellenőrizzük a fólia dobozán található feliratot, valóban fénymásolóba való-e! 

A fóliák előállítása:
Ma már ritkán állítunk elő kézzel írt, vagy rajzolt fóliákat, csak akkor, ha ez kifejezetten indokolt. Pl.: Kézi, grafikai munkát mutatunk be.

Számítógép segítségével.: Wordben , vagy ppt-ben szerkesszük meg oldalról oldalra prezentációt, és nyomtassuk ki. Ha a nyomtatónk alkalmas rá, rögvest fóliára.
Ha nem akkor a kinyomtatott papírlapokat tudjuk fóliára fénymásolni!

Egy lapon ne szerepeljen több, mint 5-6 sor, és legalább 32-44-es betűmérettel dolgozzunk!

Színes képeket, és szövegeket is ki tudunk nyomtatni, ill. fénymásolni, ha van erre alkalmas nyomtatónk, vagy fénymásolónk. Ha nincs, mindent úgy tervezzünk meg, hogy fekete-fehérben fog látszani.

Fotók, és grafikák is használhatók, persze csak olyan minőségűek, amelyek egy fénymásolatban is jól láthatóak!
Emlékezeti hatást növelnek a fotók, és grafikák. Ha van színes nyomtatónk, és fénymásolónk, úgy jó minőségű képeket is készíthetünk ( digitális fényképezőgéppel, vagy az internetről letöltött képek segítségével) a fóliáinkra! 

Hirdetés

Műköröm készítés - körmös címek
Műköröm webáruház - 7 világmárka
Műkörömépítés - szolgáltató ajánló
Műköröm - a Körmös Portál
Műköröm képek - műkörmösöktől
Műköröm CN - a szép körmökért
Műkörömépítő szakemberek
Műkörmös ismeretek - tananyag

Körmös Honlapok

Rácz Erika
Nicky
Hajas Ildikó
Csorba Anett
Fülöpné Kertész Éva
Marosfiné Spanner Erzsébet
Tóth Éva
Műkörmösök további honlapjai
Műkörmös könyvtárak
Műkörmösök képei
Műkörmös termékcsoportok
Műkörmös alapanyagok
Copyright © 2009 Informax - Minden jog fenntartva