Készség fejlesztés-egyszerű módszerekkel

Improvizációs készség fejlesztés-egyszerű módszerekkel

Olvasson hangosan hosszabb rövidebb szövegeket! Vegye magnóra, hallgassa vissza, barátkozzon a saját hangjával! Ne ijedjen meg, ha túl magas, vagy túl mély, vagy akadozó! A hangfelvétel meghallgatása után ismételje meg az olvasást, próbálja tökéletesíteni! Legyen türelmes!

Próbálja meg a saját szavaival megfogalmazni a hangfelvételen elhangzottakat!

Ragadjon meg minden alkalmat a beszélgetésre! Vállaljon feladatokat! Köszöntőt, hozzászólást, bármit!

Mások előadásán, vagy éppen közös tévézés közben figyeljük meg a hallgatóság összetételét,( nem, kor, foglalkozás, iskolázottsági szint, kulturális hagyomány, nemzetiség, stb. szerint) és azt hányféleképpen reagálnak bizonyos kérdésekre, kifejezésekre, stílusokra!

-Jegyezze meg azokat, amelyek a legtöbbjüknek tetszenek!
Mielőtt megszólal, próbálja meg átgondolni az első mondatait, és azt pontosan mit szeretne mondani! Legyen elszánt!

Figyelje meg, és elemezze ismert közéleti szereplők fórumokon, hosszabb stúdióbeszélgetéseken való szereplését, hogyan térnek ki egyes kérdések elől, hogyan ütemezik át a választ.

Pl: „azt javaslom írjuk fel a kérdést, nem szeretnék felszínes választ adni, és visszahívjuk a kedves telefonálót! ”- ez a mondat pl. prezentáció során is jól alkalmazható, ha nem tudunk, vagy nem akarunk azonnali választ adni), vagy hogyan „tematizálják” a kérdéseket.

Pl. „ Ez a kérdés valójában több kérdést rejt magában, az egyik….. Vagy: „Nem ez a kérdés ebben a szituációban az én véleményem szerint, hanem:……… „, stb.
-Próbálja ki ezeket a fordulatokat!

Egyszerű, és olcsó módszerek a kreativitás fejlesztésére

-Idézze fel legkedvesebb gyermekkori játékait! Próbálja átélni a játék örömét újra, amikor nyert, vagy kitalált valamit!
-Barkochbázzon, bárkivel, aki hajlandó önnel játszani!
-Válasszon más útvonalakat is a munkában menet, vagy jövet!
Hallgasson más rádiókat is időnként, mint amiket megszokott!
Ha jobb kezes, próbáljon meg bal kézzel is bizonyos veszélytelen mozdulatsorokat ( autóvezetést, pl ne!)!Pl: Bal kézzel telefonáljon, egyen, vagy igyon! Próbáljon meg bal kézzel kinyitni egy ajtót! Kezelje mindezt játékosan!
Próbáljon ki új ételeket, új ízeket! Próbáljon saját maga is új fajta ételeket elkészíteni!

Szenteljen időt a játéknak ezentúl! Játsszon stratégiai társasjátékot gyerekével, vagy barátokkal! Játsszon hagyományos ( nem számítógépes!) logikai játékokat!
Próbálja kis családi körben, hogy beszéd helyett mutogatással kommunikál! Beszélje rá Őket, hogy alkalmanként tegyenek ők is így!

Nagyon jó kreativitásra serkentő kommunikációs játék az AKTIVITY elnevezésű társasjáték. Próbálja ki!

Az eddiginél sokkal többet beszélgessen gyerekkel, vegye komolyan a véleményüket, és biztassa őket, hogy mondják el! Meglátja, akaratlanul is sokkal kreatívabban fog gondolkodni, mint eddig!

Fontos döntései előtt kérje ki különböző gondolkodású emberek, és akár gyerekek véleményét is! Nyilván nem ők hozzák meg a döntést, de adhatnak olyan ötletet, amelyről olyan dolog jut eszébe, amely megkönnyíti, vagy átalakítja problémáját! Próbálja ki!

Lefekvés előtt gondoljon arra, hogy mint a nagy fáraók, aznap éjjel Ön is megálmodja a megoldást kisebb, vagy nagyobb problémájára! Ne a probléma által kiváltottakra koncentráljon, ezzel időt, és energiát veszít!! Sokkal inkább a kiváltó okra, és a megoldására! Bízzon saját tudatalattija képességében, bízzon magában, és kreatív képességében, amely megvan, csak utat kell adni érvényesülésének!

Ha egy előadást megtervez, gondolja át milyen szokatlan, figyelemfelkeltő módon oldhatná meg még jobban a kezdést , a befejezést, vagy a téma taglalását! Ne féljen a szélsőséges ötletektől sem! Ezek hívják elő később a legjobb megoldásokat!

Ne féljen kísérletezgetni, új dolgokat kipróbálni! Változtasson öltözékén, frizuráján, habitusa szerint szerényebben, vagy merészen!
Ha van kisebb gyermeke, vagy unokája, vállalja el az esti meseolvasást!

Kommunikációs kompetencia fejlesztése- egyszerű módszerekkel

-Olvasson szaklapokat, és tudományos magazinokat még akkor is, ha ez eleinte nehezen megy, és szívesebben olvasna színes bulvárlapokat! Próbálja meg összekapcsolni, és összefüggéseket keresni, és találni a tudományos eredmények, világesemények, trendek, és saját tevékenysége , vállalkozása, terméke között!
-Hallgassa meg rendszeresen a közszolgálati rádiók tudományos, és ismeretterjesztő műsorait!
-Tájékozódjon az Internet segítségével hasonló nevű, tevékenységű vállalkozásokról, termékekről, szolgáltatásokról a világban! Ha nincs ideje, kérjen, vagy bízzon meg evvel valakit, aki rendszeresen beszámol Önnek az olvasottakról, fellelhető információkról!
- Minél többet próbáljon meg megtudni arról a témáról , amivel foglalkozik amiről beszél, vagy másoknak bemutatja. Ne feledje: jó pap is holtig tanul, ne szégyelljen másoktól, sőt akár sokkal fiatalabbaktól sem tanulni!

 

Hirdetés

Műkörömépítés - szolgáltató ajánló
Francia műköröm - köröm minták
Műköröm CN - a szép körmökért
Elite Körömszalon - a minőség
Műköröm webáruház - 7 világmárka
Műkörömépítő tanfolyam - neked
Műkörmös zselé - műkörmözéshez
Műkörmös ismeretek - tananyag

Körmös Honlapok

Huszár Jutka
Farkas Adrienn
Czakó Szilvia
Aranyi Orsolya
Kozma Zsanett
Klinkó Anett
Takács Rita
Műkörmösök további honlapjai
Műkörmös könyvtárak
Műkörmösök képei
Műkörmös termékcsoportok
Műkörmös alapanyagok
Copyright © 2009 Informax - Minden jog fenntartva